Aanpassingen

Allergieën en voorkeuren

Om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te geven van onze sushi te genieten, doen we ons best rekening te houden met allergieën en voorkeuren.

In de prijslijst op onze bestelsite staan bij alle gerechten de 14 allergenen die wettelijk bij voedingsmiddelen moeten worden vermeld. In een aantal gevallen is daarbij aangegeven dat het mogelijk is een product zonder deze allergenen te bereiden.

  zwaveldioxide
  weekdieren
  vis
  soja
  sesam
  selderij
  schaaldieren
  pindas
  noten
  mosterd
  melk
  lupine
  gluten
  ei

Wij verwerken in onze keuken geen zwaveldioxide, selderij, pinda's, noten, mosterd en lupine.

Doorgeven

Geef bij uw bestelling altijd uw allergieën door, ook als u gerechten bestelt waar deze allergenen niet in voorkomen. In onze keuken worden verschillende allergenen verwerkt, dus er kan altijd kruisbesmetting plaatsvinden.

Ernstige allergieën

Sommige allergieën kunnen verregaande gevolgen hebben en om die te voorkomen moet ook kruisbesmetting worden voorkomen. Ook daar kunnen we voor zorgen, maar geef dat bij uw bestelling wel duidelijk door.

Boxen

In onze sushiboxen zitten meerdere allergenen in verschillende producten. Een enkelvoudige aanpassing, zoals het weglaten van sesam is dan wel mogelijk, maar met gluten kan dat niet altijd. Wat we in dat geval wel kunnen doen, is de producten met allergenen apart inpakken. Degene in uw gezelschap met de allergie kan veilig eten uit de allergenenvrije box.

Overleg

In individuele gevallen, met name als het om complexere situaties gaat, kunnen we in overleg altijd zoeken naar een goede oplossing. Hierbij gelden wel een paar beperkingen. Het kost veel extra tijd om de sushibox volledig aan te passen, en bij grote drukte is dat voor ons niet uitvoerbaar. Er ontstaat daarbij een te groot risico op fouten, die voor iemand met een allergie vervelend of zelfs desastreus kan uitpakken. Dergelijk speciaal maatwerk kunnen we dan het beste inplannen op een rustiger moment, zoals ‘s middags om vier uur of later op de avond.

We bieden deze extra service graag, maar rekenen tegelijk op uw begrip voor deze beperkingen.

Voorkeuren

Per bestelling bieden we de mogelijkheid maximaal één wijziging door te geven om onze sushi aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen. Houdt u bijvoorbeeld niet van komkommer, avocado, chilipoeder, sashimi of paling, dan kunnen we daarvoor een alternatief in de box doen. Bij bestelling van losse rollen zijn er meer mogelijkheden, maar om onze (voordeel)boxen te kunnen maken moeten we een limiet hanteren van het aantal afwijkingen in het productieproces.