Onze sushi

Maki & More is gespecialiseerd in sushi van topkwaliteit die geschikt is om af te halen.

Sushi soorten

Uramaki California

Uramaki California

Uramaki Deluxe Sake Avocado

Uramaki Deluxe Sake Avocado

Maki & More levert alle bekende vormen sushi. Veruit de meest verkochte rollen zijn de uramaki, waarvan we een ruim assortiment hebben. De populairste uramaki is de California, die omwikkeld is met oranje masago (viseitjes). De echte sushispecialist herken je aan de kwaliteit van de luxe rollen, en de zorg en aandacht waarmee deze worden bereid.

Daarnaast hebben we een ruime keuze aan Crispy uramaki, die gewikkeld zijn in een krokante laag.

 • hosomaki: kleine rollen met de nori aan de buitenkant
 • temaki: met de nori opgerold in een puntzakje
 • gunkan: in het Japans ‘slagschip’ genoemd; wij gebruiken dungesneden komkommer als wikkel
 • nigiri: rijstbolletje met een ingrediënt er bovenop
 • sashimi: versgesneden rauwe vis zonder rijst
 • futomaki: hele grote rol met nori van buiten; die van ons is gefrituurd
 • sandwich: een broodje van rijst, gewikkeld in vellen nori
 • oshi: bloksushi zonder nori

Boxen

We hebben een ruim assortiment sushiboxen met genoeg keuze voor elke liefhebber van de Japanse keuken. Deze voordeelboxen bevatten de meest populaire rollen en andere sushisoorten, zoals sashimi en nigiri. Als de box niet helemaal naar je wens is, kunnen we één aanpassing maken om met je smaak of allergie rekening te houden.

Onze eenpersoonsboxen bevatten tussen acht en zestien stuks sushi. We hebben een box met drie halve hosomaki, die vooral erg geliefd is bij kinderen. Voor de liefhebber van nigiri hebben we een hele mooie nigiribox, met vier maal twee soorten nigiri. Maar voor de echte kenners is er de Luxe Nigiribox (zie ook hieronder). Veruit de populairste box is de crispybox, met vier verschillende crispyrollen. De populairste rollen, de uramaki California en de uramaki Ebi Tempura zitten in de uramaki boxen. Liefhebbers van zalm en tonijn kiezen het beste voor de sushibox Sake Maguro. Voor vegetariërs hebben we een mooie vegetarische box.

Familiebox Extravaganza

Familiebox Extravaganza

Voor iets grotere gezelschappen hebben we de Familie Box, in twee varianten, deluxe en extravaganza. In deze laatste zitten onze beste sushirollen en acht plakjes sashimi. Deze is dus het meest geschikt voor de liefhebber van versgesneden rauwe zalm en tonijn. De familieboxen zijn geschikt voor twee of drie personen, afhankelijk van de trek.

Tot slot zijn er twee varianten Party Boxen, ook in deluxe en extravangza, met sashimi in deze laatste. De partyboxen zijn geschikt voor vier tot vijf personen, hoewel we ook klanten hebben die ze met zijn tweeën leegeten.

Luxe sushi

Omdat we ervan overtuigd zijn dat je net zo goed met je ogen als met je mond eet, zorgen we ervoor dat onze sushi er heerlijk uitziet. Dat streven komt vooral goed tot zijn recht bij de luxe uramaki. Deze binnenstebuiten gerolde sushi krijgt een voortreffelijke toplaag van bijvoorbeeld zalm, carpaccio of avocado. Daarop komt nog een decoratie die elk stukje sushi tot een kunstwerk maakt, terwijl de smaak- en textuurcombinatie zorgt voor een unieke beleving op de tong. Hoe dit in de praktijk uitpakt, zie je goed bij speciale extra luxe nigiribox.

Nigiri Deluxe

Nigiribox Deluxe

Maandspecials

Onze chef blijft zichzelf uitdagen om steeds nieuwe combinaties van ingrediënten te bedenken. Om ruimte te bieden aan die creativiteit presenteert Maki & More met regelmaat een nieuwe maandspecial. Soms selecteren we daarvoor nieuwe smaken, die we alleen voor die specifieke special gebruiken. Zo kan het dus voorkomen dat we soms hamachi (yellowtail) of saba (makreel) in huis hebben. Sommige van deze specials zijn zo populair, dat we geen andere keus hebben dan ze voor vast op onze menukaart te zetten.

poke bowl van de chef

Maki Bowl van de Chef

Poké Bowls

Onze poké bowls zijn aangepast aan onze exclusieve stijl en noemen we daarom Maki Bowls. Je kunt bij ons je Maki Bowl helemaal zelf samenstellen, maar je kunt ook kiezen voor een van de door ons samengestelde bowls. Kijk bijvoorbeeld eens naar de uitzonderlijk goed gevulde Maki Bowl van de Chef, waarin zowel Yakitori van kip als van ossenhaas zit.

Ingrediënten

De meest gebruikte ingrediënten bij de bereiding van sushi zijn natuurlijk rijst, nori en vis. Voor de sushiliefhebbers die niet van vis houden, hebben we ook een goede keus aan vleessoorten. En voor de vegetarische liefhebbers maken we sushi met de meest populaire sushigroenten.

Rijst

Zoals eerder gezegd, we gebruiken alleen de beste ingrediënten voor de bereiding van onze sushi. Voor de rijst betekent dit, dat deze de juiste vorm en volheid moet hebben, goed van smaak uiteraard, en ook op precies de goede manier aan elkaar kleeft. Er zijn tientallen soorten rijst verkrijgbaar, misschien wel honderden trouwens, waarvan de meeste niet geschikt zijn voor het maken van sushi. We hebben een paar soorten uit het topsegment geprobeerd, maar komen telkens terug bij onze favoriet, die helaas ook de duurste is.

Vis en overig zeefruit

Bijna dagelijks krijgen we verse zalm, tonijn en zeebaars geleverd, die we zelf snijden voor sashimi, nigiri en vulling van de sushirollen. De bekende krabsticks, ook wel surimi genoemd, zijn een mengsel van deeg en gemalen krab. Daarnaast hebben we ook echte krab, de zogenaamde Soft Shell Crab.

Garnalen worden voor gebruik in de maki gefrituurd met een laagje deeg of broodkruimels. We hebben ook een nigiri met rauwe garnalen, en ook in de sashimibox zitten rauwe garnalen.

Voor de echte liefhebbers zijn er dungesneden plakjes van de armen van een grote inktvis. We serveren deze alleen in onze luxe nigiribox en soms in een maandspecial. De zoetwaterpaling gebruiken we meer: op verschillende maki en op nigiri. Op veler verzoek hebben we in 2022 ook de sint-jakobsschelp in ons assortiment opgenomen. Deze is voor sommigen beter bekend onder zijn Franse naam, coquille saint-jacques. Wie echt iets bijzonders wil eten kan ook bij ons terecht voor een maki die gevuld is met de staart van een kreeft.

Ter decoratie van de sushi gebruiken we viskuit (eitjes van de vis). Afgezien van de maandspecials en Kerstboxen gebruiken we drie soorten: oranje en groene masago en ikura (forelkuit).

Nog even alle vissoorten op een rij.

 • Sake: sashimi, nigiri, gunkan en maki met zalm
 • Maguro: sashimi, nigiri, gunkan en maki met tonijn
 • Suzuki: sashimi, nigiri en maki met zalm
 • Ebi: sashimi, nigiri en maki met garnaal
 • Ama Ebi: nigiri met rauwe garnaal
 • Inktvis: alleen in de luxe nigirbox
 • Unagi: nigiri en maki met zoetwaterpaling
 • Hotate: sashimi, nigiri en maki met sint-jakobsschelp
 • Kreeft: hier hebben we maar één maki van

Vlees en gevogelte

Kip gebruiken we in een aantal maki, maar ook in een sandwich en een salade. Verder maken we een paar snacks van kipdijenfilet. Naast kip hebben we ook pekingeend op het menu staan. Deze is ooit als maandspecial begonnen en nooit meer weggegaan.

We serveren drie soorten vlees: carpaccio, ribeye en ossenhaas, elk in hun eigen speciale rollen.

Nog even alle soorten vlees en gevogelte op een rij.

 • tori: maki, sandwich, salade en snacks met kipdijenfilet
 • pekingeend: één speciale crispyrol
 • carpaccio: luxe maki met carpaccio
 • ribeye: luxe maki en snack met ribeye
 • gyuniku: luxe maki en gebakken snack met ossenhaas

Groenten

Veel van onze maki bevatten uiteraard avocado en/of komkommer. Groenten met een iets meer uitgesproken smaak zijn gele rettich, asperge en zeewier. Uiteraard mag ook tofu niet ontbreken. Geen groente, maar het laatste ingrediënt dat we niet onvermeld willen laten is de omelet.

Nog even alle groenten op een rij.

 • kappa: maki en salade met komkommer
 • avocado: maki, sandwich en nigiri met avocado
 • oshinko: maki met gele rettich
 • asperge: maki met asperge
 • wakame: maki, sandwich, salade en gunkan met zeewier
 • inari: maki, nigiri en sandwich met tofu
 • tamago: maki, nigiri en sandwich met omelet

Bereidingswijzen

De meeste vis wordt rauw geserveerd, maar sommige ingrediënten worden geflambeerd. De vis, met name de tonijn, is het lekkerst als hij half geflambeerd wordt, zodat je twee soorten textuur in je mond voelt. De Ribeye wordt volledig geflambeerd.
 • tataki: geflambeerde zalm, tonijn en ribeye

Zwanger of allergisch

We kunnen bij de bereiding van onze sushi altijd rekening houden met voorkeuren van onze klanten. In de prijslijst op onze website is het mogelijk te kiezen om alleen gerechten weer te geven die geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Ook kunnen per gerecht allergenen worden getoond, waarbij je tevens kunt zien of het mogelijk is het betreffende allergeen weg te laten. Geef bij je bestelling altijd allergieën door!